Dovlecei cu carne de vită
PrinteazaDovlecei cu carne de vită
- 700 g came de vită
- 2 cepe
- 120 g ulei
- 1,500 kg dovlecei în floare
- 400 g roşii
- sare
- 200 g smantană
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se pune făină şi ceapa tocată, se călesc puţin şi se stinge cu puţină supă sau apă şi cu bulionul, fierbîndu-se circa 20 minute.
Se strecoară peste carne şi se fierbe pînă ce carnea este aproape gata. Se pun peste carne dovleceii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate.
Se mai fierb circa 20 minute. La sfîrşit, se presară verdeaţa tocată.
Smantana se pune în mîncare sau se serveşte separat.
Pofta buna!