Dovlecei cu ciuperci
PrinteazaDovlecei cu ciuperci din: dovlecei, ciuperci, ardei, ceapa, oua, mozzarella, orez, sare, piper.
- 3 dovlecei
- 5-6 ciuperci
- 1 ardei roşu
- 1/2 ceapă
- mozzarella
- 6 ouă de prepeliţă
- 1 mână de orez
- 1 cană supă de legume
- mărar verde
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se taie pe lung în jumătăţi, îndepărtând capetele. Se scobesc cu o linguriţă, lăsând câte 1 cm necurăţat la capete, apoi se dau în 2-3 clocote, în apă fiartă cu sare, şi se scurg.
Se căleşte ceapa tocată cu ardeiul tocat şi ciupercile feliate; se adaugă supa şi orezul, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Se presară mărar şi sare.
Intr-o tăviţă se pun ulei şi puţină supă, apoi se aşază jumătăţile de dovlecel, cu scobitura în sus. Se umplu cu compoziţie de ciuperci şi se acoperă cu câte o felie de mozzarella decupată în centru, unde se sparge câte un ou de prepeliţă.
Se dau la cuptor până se încheagă oul.
Pofta buna!