Dovlecei cu negru de sepie
PrinteazaDovlecei cu negru de sepie din: orez, ardei, ceapa, dovlecei, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, rozmarin.
- un pachet orez cu negru de sepie şi calamari
- un ardei gras roşu
- un ardei gras galben
- o legătură ceapă verde
- 4 dovlecei
- un morcov
- un sfert de ţelină
- un căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- lămâie
- rozmarin
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă şi se dau pe răziătoarea cu ochiuri mici. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt..
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc până când devin moi. Se pun amestecul de orez şi calamari, o cană de apă, sare şi piper.
Se fierbe la foc potrivit, adăugând apă de câte ori este nevoie, ca să se înmoaie orezul, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Dovleceii se spală, se opăresc timp de cinci minute în apă clocotită, apoi se taie în jumătăţi.
Li se scoate miezul, se condimentează şi se umplu cu amestecul de orez. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, se introduc în cuptor şi se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinţi, presăraţi cu rozmarin tocat şi stropiţi cu suc de lămâie.
Poftă bună!