Dovlecei cu paste spirale

Printeaza

Dovlecei cu paste spirale 

Ingrediente:Dovlecei cu paste spirale

  • 500 g paste făinoase sub formă de spirale
  • 400 g dovlecei
  • 1 ceapă mică sau 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 l lapte
  • puţin ulei
  • margarina
  • 40 g făină
  • 200 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le scurgi, le clăteşti cu apă rece şi le laşi deoparte. Pregăteşti apoi sosul şi pentru aceasta pui la fiert laptele cu făina, ceapa tocată, 1 lingură de ulei, smântână, jumătate din caşcavalul ras şi când s-a îngroşat, adaugi sare, piper şi busuioc după gust şi-l iei pe de foc.

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai cubuleţe. Ungi apoi un vas termorezistent sau cratiţă cu margarina şi aşezi un rând de paste, un rând de rondele de dovlecei şi sos şi tot aşa până termini cu un rând de dovlecei peste care torni 2-3 linguri de sos şi presari caşcavalul rămas şi verdeaţa tăiată fin.

Dai apoi totul la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.