Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna
PrinteazaDovlecei cu rosii si telina pentru iarna din: dovlecei, rosii, frunze de telina, sare.
Ingrediente:
- 3 kg dovlecei
- 3 kg rosii
- 1 legatura frunze de telina
- 2 linguri sare
Mod de preparare:
Speli legumele şi frunzele de ţelină. Tai dovleceii în jumătăţi, pe lungime. îi cureţi de seminţe, apoi îi tai în cubuleţe. Opăreşti roşiile, le cureţi de cotoare şi de coaja fină şi le toci mărunt. Tai şi frunzele de ţelină.
Intr-un castron mare, amesteci legumele tocate împreună cu sarea. Pui legumele în borcane curate, sterilizate, cu volumul de 720 ml şi capsezi capacele metalice ale borcanelor sau, după caz, le înfiletezi.
Aşezi borcanele într-un vas mare, pe prosoape de bucătărie. Separi borcanele unele de altele cu ziare împăturite şi torni în vas apă până la nivelul conţinutului. Pui vasul să fiarbă la foc mediu şi cronometrezi 20 de minute de la primul clocot.
Scoţi borcanele într-un coş, le acoperi cu pături şi le laşi să se răcească până a doua zi. Este un amestec ideal pentru ciorbe, dar îl poţi adăuga şi pentru a îmbogăţi gustul tocăniţelor ori al sosurilor pentru paste.
Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna
Pofta buna!