Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna

Printeaza

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna din: dovlecei, rosii, frunze de telina, sare.

Dovlecei_cu_rosii_si_telina_pentru_iarna

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei
  • 3 kg rosii
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 linguri sare

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi frunzele de ţelină. Tai dovleceii în jumătăţi, pe lungime. îi cureţi de seminţe, apoi îi tai în cubuleţe. Opăreşti roşiile, le cureţi de cotoare şi de coaja fină şi le toci mărunt. Tai şi frunzele de ţelină.

Intr-un castron mare, amesteci legumele tocate împreună cu sarea. Pui legumele în borcane curate, sterilizate, cu volumul de 720 ml şi capsezi capacele metalice ale borcanelor sau, după caz, le înfiletezi.

Aşezi borcanele într-un vas mare, pe prosoape de bucătărie. Separi borcanele unele de altele cu ziare împăturite şi torni în vas apă până la nivelul conţinutului. Pui vasul să fiarbă la foc mediu şi cronometrezi 20 de minute de la primul clocot.

Scoţi borcanele într-un coş, le acoperi cu pături şi le laşi să se răcească până a doua zi. Este un amestec ideal pentru ciorbe, dar îl poţi adăuga şi pentru a îmbogăţi gustul tocăniţelor ori al sosurilor pentru paste.

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna

Dovlecei_cu_rosii_si_telina_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.