Dovlecei cu smantană
PrinteazaDovlecei cu smantană
- 3 dovlecei
- 100 g smântână
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- 1 linguriţă condimente
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai pe lung în felii de 1/2 cm. Presari feliile cu sare şi le laşi circa 2-3 ore să-şi lase zeama. Apoi le presezi între palme ca să elimini complet apa.
Intr-o tava unsa cu putin ulei asezi un start de pesmet, apoi un rand de felii de dovlecei peste care torni puţin ulei şi smântână amestecată cu făină, mărar şi condimente.
Continui până la terminarea ingredientelor, dar ai grija că ultimul strat trebuie să fie de pesmet, ulei si smântână. Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Dovlecei cu smântână
Pofta buna!