Dovlecei cu sos de lamaie

Printeaza

Dovlecei cu sos de lamaie din: dovlecei, ceapa, ulei, faina, marar, lamaie, sare.

Dovlecei cu sos de lamaie

 

Ingrediente: 

  • 3-4 dovlecei
  • 1 legătură ceapă verde cu căpăţână
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă cu vârf făină (15 g)
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă, adaugi făina dizolvată în apă rece, dovleceii, 3/4 l apă fierbinte şi înă­buşi 3-4 minute.

La final, adaugi zeama de lămâie şi mărarul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.