Dovlecei cu sos dulce
PrinteazaDovlecei cu sos dulce din: dovlecel, vanata, ulei, otet, zahar, sos de rosii, amidon, sare, piper.
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 2 linguri de ulei
- 100 ml oţet
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de sos de roşii
- 2 linguriţe de amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie vânata şi dovlecelul in cubuleţe. Dă-le cu sare şi lasă-le o jumătate de oră într-un şervet de bucătărie.
Pune pe foc oţetul cu zahărul, sosul de roşii şi amestecă-le. Separat, dizolvă amidonul în puţină apă rece şi pune-l peste sos când începe să fiarbă, amestecând până se îngroaşă, la de pe foc şi lasă la răcorit.
Incinge uleiul într-o tigaie, căleşte mai întâi cubuleţele de vânătă, iar când încep să se înmoaie, pune dovlecelul. Când sunt gata, piperează după gust şi amestecă-le cu sosul, făra să le fierbi.
Serveşte preparatul cu orez sau ca garnitura la diverse fripturi.
Pofta buna!