Dovlecei cu sos dulce

Printeaza

Dovlecei cu sos dulce din: dovlecel, vanata, ulei, otet, zahar, sos de rosii, amidon, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei cu sos dulce

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml oţet
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de sos de roşii
  • 2 linguriţe de amidon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie vânata şi dovlecelul in cubuleţe. Dă-le cu sare şi lasă-le o jumătate de oră într-un şervet de bucătărie.

Pune pe foc oţetul cu zahă­rul, sosul de roşii şi amestecă-le. Separat, dizolvă amidonul în puţină apă rece şi pune-l peste sos când începe să fiarbă, amestecând până se îngroaşă, la de pe foc şi lasă la răcorit.

Incinge uleiul într-o tigaie, căleşte mai întâi cubuleţele de vânătă, iar când încep să se înmoaie, pune dovle­celul. Când sunt gata, piperează după gust şi amestecă-le cu sosul, făra să le fierbi.

Serveşte preparatul cu orez sau ca garnitura la diverse fripturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.