Dovlecei cu verdeata in saramura

Printeaza

Dovlecei cu verdeata in saramura din: dovlecei, patrunjel, marar, telina, sare, gheata.

Ingrediente:Dovlecei_cu_verdeata_in_saramura

  • 1 kg dovlecei
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • frunze de ţelină
  • sare
  • cuburi gheaţă

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm.
Pune pe foc o cratiţă cu apă cu sare. Când clocoteşte, adaugă feliile de dovlecei şi lasă-le 3 minute. Scoate-le cu o spatulă şi bagă-le într-un vas cu apă foarte rece şi cu cuburi de gheaţă. Ţine-le cinci minute, apoi scoate-le cu grijă.

Aşază pe fundul borcanului un strat de verdeaţă (frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină), apoi dovlecei şi tot aşa până la buza vasului. Completează cu apa în care au fiert, pune, pentru siguranţă, o jumătate de aspirină şi leagă bine cu celofan.
Sterilizează borcanele pentru o jumătate de oră.

 

Dovlecei cu verdeata in saramura

Dovlecei_cu_verdeata_in_saramura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.