Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

Printeaza

Dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide, nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si smantana.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 100 g cuscus
  • 1 mana de stafide
  • 1 mana amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite
  • 200 ml supa din legume
  • sare
  • smantana

 

Mod de preparare:

Dovlecei la cuptor cu cuşcuş: taie dovleceii pe jumătate, se scobesc, îndepărtând seminţele. ung cu ulei pe ambele părţi şi se dau la cuptor timp de 10 minute, până încep să se rumenească.

Intre timp, se amestecă cuşcuşul, stafidele şi mixul de nuci; se asezonează, apoi se toarnă supa fierbinte deasupra. acoperă şi se lasă deoparte până când supa este absorbită şi cuşcuşul este pufos.

Se scot dovleceii din cuptor şi se umplu cu amestecul de cuşcuş. Se pot servi cu smântână deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată de Vinete Românească

Salată de Vinete Românească din: vinete, usturoi, maioneza, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie. Descoperiți rețeta tradițională românească de salată de vinete, perfectă pentru zilele calde de vară. O combinație sănătoasă și delicioasă de vinete, usturoi și maioneză, cu o istorie bogată în cultura culinară românească. Ingrediente: 3 vinete mari 3 căței de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.