Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca
PrinteazaDovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca din: dovlecei, parmezan, masline, rosii, ceapa, usturoi, miez de nuca, boia dulce, migdale, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, salata de ardei copti.
- 500 g dovlecei
- 100 g parmezan
- 200 g masline feliate
- 500 g rosii
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 50 g miez de nuca
- o lingurita cu boia dulce
- 50 g migdale
- sare
- piper
- ulei de masline
- busuioc
- smantana
- salata de ardei copti
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie rondele, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. Se unge o tavă cu ulei, se aşază un rând de dovlecei, se presară cu sare şi piper, parmezan ras şi măsline feliate.
Se aşază felii de roşii, se presară cu busuioc tocat, miez de nucă şi migdale măcinate. Se presară boia dulce şi se aşază un rând de dovlecei. Se procedează la fel până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul rând să fie de dovlecei.
Se stropesc cu puţin ulei, se presară cu miez de nucă şi migdale amestecate cu boia, se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, apoi se scot şi se lasă să se răcească zece minute.
Se servesc ca atare, cu smantana sau salata de ardei copti cu busuioc.
Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca
Un big like pentru deovleceii la cuptor