Flori de dovlecei la cuptor din: flori de dovlecei, sunca, mozzarella, parmezan, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 12 flori tinere şi proaspete de dovlecei 100 g şuncă de Praga 200 g mozzarella 1 ou 50 g parmezan ras 4 linguri ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel tocat fin Mod de […]
Dovlecei la cuptor cu rosii si cas
PrinteazaDovlecei la cuptor cu rosii si cas din: dovlecei, piper, sare, ulei, oua, ceapa verde, cas de oaise, patrunjel, rosii, usturoi, unt si pesmet.
Ingrediente:
- 2 dovlecei de dimensiune medie
- piper
- sare
- 40 ml ulei
- 2 ouă
- 2 fire ceapă verde
- 100 g caș de oaie
- 2 legături pătrunjel verde
- 2 roșii mari sau 10 roșii mici
- 2 căței de usturoi
- unt și pesmet pentru formă
Mod de preparare:
Decojești dovleceii, îi tai rondele fine și îi călești puțin în ulei, împreună cu partea albă de la ceapă, tăiată mărunt.
După ce s-au răcit, îi amesteci împreună cu ouăle bătute cu brânza rasă, frunzele de ceapă tăiate mărunt, pătrunjelul, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust.
Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet.
Întinzi compoziția și pui deasupra rondele de roșii.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei la cuptor cu branza
Dovlecei la cuptor cu branza din: dovlecei, branza, oua, smantana, pesmet, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g brânză 4 ouă sare 200 g smântână 4 linguri pesmet piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai prin ră/ătoare, îi scurgi, apoi îi storci bine şi îi laşi deoparte. Separat, amesteci smântână […]
Pofta buna!