Dovlecei la cuptor cu sos
PrinteazaDovlecei la cuptor cu sos din: dovlecei, smantana, usturoi, ceapa verde, marar, rosii, branza de vaca.
- 2 dovlecei mari
- 150 g smantana
- 6 catei de usturoi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 3 rosii mari
- 300 g branza de vaca, potrivit de sarata
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi tai în două pe lungime şi îi scobeşti în interior. Faci o compoziţie din miezul de dovlecel, brânza, smântână, mărarul tăiat mărunt şi 3 căţei de usturoi tăiaţi şi ei subţire.
Cu această compoziţie umpli dovleceii, apăsând cu dosul unei linguri.
Prepari un sos din roşiile tăiate cubuleţe, restul de usturoi pisat şi ceapa verde tăiată mărunt. Adaugi acest sos de roşii deasupra dovleceilor umpluţi.
Pui dovleceii cu grijă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Poţi servi dovleceii atât calzi, cât şi reci, cu pâine prăjită.
Pofta buna!