din: faina de grau, zahar, praf de copt, sare, lapte, ulei vegetal, ou, extract de vanilie. Waffles , cunoscute și sub numele de “wafers” sau “gaufres,” au o istorie lungă și interesantă. Ele au apărut pentru prima dată în Evul Mediu în Europa, fiind inițial o gustare plată și crocantă. În timp, rețetele […]
Dovlecei la cuptor, cu sos
PrinteazaDovlecei la cuptor, cu sos din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, otet de vin rosu, frunze de patrunjel, frunze de menta si ulei de masline extravirgin.
Este o reţetă extrem de simplă, care se prepară cel mai bine cu dovleceii mici care se găsesc la începutul verii.
Ingrediente:
- 8 dovlecei mici
- ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- oţet de vin roşu
- o mână mică de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate
- o mână mică de frunze de mentă, tocate
- ulei de măsline extravirgin cu gust picant
Mod de preparare:
Dovlecei la cuptor, cu sos: Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Spălaţi bine dovleceii şi ştergeţi-i cu un şervet de hârtie.
Puneţi dovleceii într-un vas din ceramică, amestecaţi-i cu ulei de măsline şi o cantitate generoasă de sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat.
Coaceţi dovleceii în cuptorul încins timp de 15 minute, până când se înmoaie şi pe coajă încep să se formeze mici umflături.
Scoateţi-i din cuptor, âsezonaţi-i cu puţin oţet de vin roşu şi presăraţi-i cu pătrunjel şi mentă. Completaţi sosul cu ulei de măsline extravirgin, un praf de sare şi unul de piper.
Pofta buna!