Dovlecei cu fidea si ton
PrinteazaDovlecei cu fidea si ton din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, rosie, fidea cu oua, ton, sare, piper, unt, pesmet, margarina.
- 4 dovlecei mijlocii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 rosie
- 50 g fidea cu oua
- 1 conserva (150 g) de ton in suc propriu
- sare
- piper
- 1 lingura unt sau ulei
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura margarina pentru tava
Mod de preparare:
Opăreşti fideaua. Decojeşti roşia şi o tai mărunt. Speli dovleceii, îi tai în două, pe lungime şi le în¬depărtezi miezul cu ajutorul unei linguriţe. Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci mărunt şi le căleşti în ulei, până când devin aurii.
Adaugi roşia, pasta de tomate şi fideaua, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă timp de 10 minute, iei vasul de pe foc, încorporezi tonul, sare şi piper după gust. Ungi o tavă cu margarină, aşezi jumătăţile de dovlecei şi îi umpli cu compoziţia de mai sus.
Căleşti pesmetul în untul încins şi îl repartizezi peste dovlecei. Coci preparatul la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.
Dovlecei cu fidea si ton
Pofta buna!