Dovlecei in floare

Printeaza

Dovlecei in floare 

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei în floare
  • 2 linguri ulei
  • 100 g arpagic
  • 2 linguriţe mărar şi pătrunjel verde tocat

 

 

Mod de preparare:

Dovlecei in floare: Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei.

Separat se prăjeşte uşor, de asemenea în ulei, arpagicul, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, pînă se moaie.

Se pune arpagicul în aceeaşi cratiţă cu dovleceii, se adaugă puţină apă, verdeaţă tocată şi se potriveşte de sare.

Se poate adăuga în sos şi zeama de la o jumătate de lămâie.

Se dau la cuptor şi când sunt gata, se servesc după ce s-au mai răcorit.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.