Dovlecei in floare
PrinteazaDovlecei in floare
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei în floare
- 2 linguri ulei
- 100 g arpagic
- 2 linguriţe mărar şi pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Dovlecei in floare: Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei.
Separat se prăjeşte uşor, de asemenea în ulei, arpagicul, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, pînă se moaie.
Se pune arpagicul în aceeaşi cratiţă cu dovleceii, se adaugă puţină apă, verdeaţă tocată şi se potriveşte de sare.
Se poate adăuga în sos şi zeama de la o jumătate de lămâie.
Se dau la cuptor şi când sunt gata, se servesc după ce s-au mai răcorit.
Pofta buna!