Dovlecei la grătar cu prosciutto

Printeaza

O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru.

Ingrediente:Dovlecei la grătar cu prosciutto

  • 4 dovlecei mari
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare de mare si piper negru
  • 200 g prosciutto de calitate
  • 2 linguri de muguri de pin prajiti
  • 1 mana de frunze de patrunjel

sos dulce acrisor:

  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1-2 linguri miere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • cateva fire de cimbru

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi sosul dulce-acrişor. Amestecaţi într-un bol mic oţetul de vin roşu, o lingură de miere şi cea mai mare parte din zeama de lămâie, apoi puneţi treptat uleiul de măsline extravirgin. Adăugaţi frunzele de cimbru şi asezonaţi cu sare şi piper. Gustaţi şi, dacă doriţi, mai adăugaţi miere şi zeamă de lămâie. Sosul trebuie să păstreze un echilibru perfect de dulce, sărat şi acrişor.

Tăiaţi dovleceii courgette pe diagonală, felii groase de 1,5 cm. Aşezaţi feliile într-un bol mare, adăugaţi uleiul de măsline, sarea şi piperul şi amestecaţi până când sosul format este bine întins peste dovlecei, încingeţi o tigaie-grill la foc mic, apoi frigeţi feliile de dovlecei 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi se înmoaie.

Aranjaţi pe farfurii feliile de prosciutto şi de dovlecei. Turnaţi pe deasupra sosul dulce-acrişor şi presăraţi frunzele de pătrunjel şi mugurii de pin. Serviţi preparatul cald sau la temperatura camerei.

Dovlecei la grătar cu prosciutto

Dovlecei la grătar cu prosciutto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.