Dovleceii şe curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cuburi mari şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi se scurg.
într-un vas se pune unt la înfierbântat şi se căleşte făina. Se stinge făina cu lapte şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.
Se amestecă continuu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Se ia cratiţa de pe foc, se lasă la răcit, se adaugă ouăle, se amestecă bine până se formează o pastă în care se pun dovleceii, smântână şi o parte din caşcavalul ras.
Se amestecă bine din nou, se unge o tavă cu unt şi în ea se pune această compoziţie.
Se presară caşcaval ras deasupra şi se introduce în cuptor, ca să se rumenească.
Dovlecei gratinati cu telemea si cascaval din: dovlecei, telemea, oua, cascaval, rosii, ulei. Ingrediente: 4 dovlecei 350 g telemeea 2 oua 100 g cascaval cateva rosii de gatit 2 linguri ulei Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă 10 minute. Apoi se scurg. Telemeaua se […]
Dovlecei gratinati cu rosii si branza din: dovlecei, rosii, branza, usturoi, ciuperci, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 rosii 100 g branza rasa 3 catei de usturoi 500 g ciuperci 1 legatura marar 1-2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii şi-i tai în două. Ii scobeşti şi păstrezi miezul. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.