Dovlecei in untdelemn
PrinteazaDovlecei in untdelemn din: dovlecei, sare, piper, suc e rosii, ceapa, verdeata.
- 2 kg dovlecei
- sare
- piper
- suc de rosii
- 3-4 cepe
- verdeata
- untdelemn
Mod de preparare:
Se aleg 2 kg dovlecei tineri, proaspeţi şi nu prea mari şi se curăţă răzând uşor pieliţa de deasupra. Când dovleceii sunt mici, în floare, se lasă întregi; dacă sunt mai mari, se taie în bucăţi potrivite.
Se încinge untdelemnul (500 ml), se adaugă trei-patru cepe tăiate mărunt şi se lasă să se înăbuşe bine până ce se îngălbeneşte, amestecând mereu cu o lingura de lemn.
Se adaugă dovleceii şi se călesc uşor, după care se pune suc de roşii. După câteva clocote se adaugă verdeaţa, spălată, zvântată şi tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.
Când dovleceii sunt bine fierţi, fără a fi sfărâmaţi, şi sosul a scăzut, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Se aşează mâncarea în borcane, lăsând un spaţiu gol de 2 cm.
Se închid cu folie specială şi se fierb la bain-marie, în prima zi, 30 minute şi a doua zi, 10 minute.