Dovlecei la tava cu curcuma
PrinteazaDovlecei la tava cu curcuma din: dovlecei, lapte, oua, parmezan, cimbrisor, faina, ulei, curcuma, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 400 ml lapte semidegresat
- 4 ouă
- 40 g parmezan ras
- 1 linguriţă cimbrişor
- 50 g faină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rasă de curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 7-8 (210-240 grade C). Indepărtaţi capetele dovleceilor, radeţi-i pe o râzătoare mare. Incălziţi uleiul într-o tigaie şi perpeliţi dovleceii. Adăugaţi cimbrişorul, curcuma, săraţi, piperaţi şi lăsaţi la foc mic până când dovleceii îşi lasă apa.
Bateţi ouăle împreună cu parmezanul şi faina, adăugaţi laptele. Incorporaţi dovleceii, turnaţi într-o tavă la o grosime de aproximativ 4 cm. Ţineţi la cuptor 30-40 minute. Lăsaţi să se răcească şi puneţi la frigider.
Pofta buna!