Dovlecei la tava cu curcuma

Printeaza

Dovlecei la tava cu curcuma din: dovlecei, lapte, oua, parmezan, cimbrisor, faina, ulei, curcuma, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei la tava cu curcuma

  • 4 dovlecei
  • 400 ml lapte semidegresat
  • 4 ouă
  • 40 g parmezan ras
  • 1 linguriţă cimbrişor
  • 50 g faină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură rasă de curcuma
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la termostat 7-8 (210-240 grade C). Indepărtaţi capetele dovleceilor, radeţi-i pe o râzătoare mare. Incălziţi uleiul într-o tigaie şi perpeliţi dovleceii. Adăugaţi cimbrişorul, curcuma, săraţi, piperaţi şi lăsaţi la foc mic până când dovleceii îşi lasă apa.

Bateţi ouăle împreună cu parmezanul şi faina, adăugaţi laptele. Incorporaţi dovleceii, turnaţi într-o tavă la o grosime de aproximativ 4 cm. Ţineţi la cuptor 30-40 minute. Lăsaţi să se răcească şi puneţi la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.