Dovlecei cu lamaie
PrinteazaDovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi.
Ingrediente:
- 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime
- 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
- sare de mare
- piper negru
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, mărunţit
Mod de preparare:
Prepară o marinată cu zeama şi pulpa unei lămâi mari sau a două lămâi mici, sare de mare, piper negru, usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.
Taie dovleceii în bucăţele mici sau felii subţiri.
Pune un strat de dovlecel într-un bol şi toarnă deasupra un pic de marinată, fă acelaşi lucru cu toate straturile.
Pune bolul într-un loc rece şi lasă la marinat timp de 6 sau 8 ore, amestecând în răstimpuri pentru a aduce marinata şi pe straturile de deasupra.
Frige pe grătar sau prăjeşte pentru câteva minute sau până devin moi.
Păstrează marinata şi foloseşte-o ca dressing pentru dovleceii copţi.
Pofta buna!