Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, patrunjel, rosii, bulion, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 rosii 2 linguri de bulion 1 lingura margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se […]
Dovlecei cu legume
PrinteazaDovlecei cu legume din: dovlecei, carne tocata de vita, cimbru, ceapa, ulei de floarea soarelui, boia dulce, boia iute, rosii cherry, marar, ou, parmezan, pesmet, sare si piper.
- 4 dovlecei
- 400 g carne tocata de vita
- cimbru macinat
- 4 cepe
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- o lingurita boia dulce
- o lingurita boia iute
- 8-10 rosii cherry
- o legatura marar
- un ou
- 50 g parmezan
- 1-2 lingurite pesmet
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se pregăteşte carnea tocată. Se căleşte în ulei şi, după ce s-a rumenit, se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Se adaugă oul, parmezan şi pesmet. Dovleceii se taie pe lung, li se scoate miezul şi se umplu cu carnea preparată.
Separat, se căleşte ceapa în restul de ulei. Se adaugă sare, boia iute si dulce şi se lasă cât să devină transparentă.
Deasupra dovleceilor se pun ceapa, roşiile tăiate feliuţe şi se bagă în cuptorul încins până se înmoaie.
Se servesc ornate cu mărar şi parmezan, după gust.
Dovlecei cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume
Pofta buna!