Dovlecei cu măsline si busuioc

Printeaza

Dovlecei cu măsline si busuioc

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 100 g măsline
  • 5 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lin­gură făină
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură bulion
  • 1 legătură pătrunjel
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I stropeşti apoi cu zeama de lămâie, îi presari cu sare şi piper, treci fiecare felie prin făină şi le prăjeşti pe toate în ulei încins pe ambele părţi.

Le scoţi şi le aşezi pe un platou. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti şi stingi cu bulion, zeamă de lămâie şi vin.

Adaugi piperul, busuiocul şi pătrunjelul tăiat mărunt. Tai bucăţele măslinele, le adaugi peste dovlecei, torni şi sosul cu usturoi şi laşi totul la rece pentru 10-15 minute.

Dovlecei cu măsline si busuioc

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.