Dovlecei moldovenesti
PrinteazaDovlecei moldovenesti din: dovlecei, cascaval, smantana, oua, faina, piper, pesmet, marar, sare, unt, rosii, ardei.
Ingrediente:
- 3-4 dovlecei mici, fără seminţe
- 100-150 g caşcaval (sau telemea, sau brânză de burduf)
- 100-200 ml smântână
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- piper
- pesmet
- mărar
- sare
- unt sau margarină
- roşii şi ardei
Mod de preparare:
Dovlecei moldovenesti: Speli dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert, pentru 10 minute. Ii tai apoi înjumătăţi, pe lungime, şi îi aşezi în strecurătoare cu seminţele în jos.
Dovleceii, spre deosebire de alte legume, reţin multă apă la fiert.
Le scoţi mijlocul astfel încât marginea să rămână de 1 cm grosime.
Ungi tava cu unt sau margarină, o tapetezi cu pesmet şi aşezi în ea jumătăţile cu scobitura în sus.
Miezul de dovlecel îl toci şi-l amesteci cu caşcavalul ras, ouăle, făina, smântână, mărar, 1 vârf de cuţit de piper, 1/2 linguriţă sare şi le amesteci bine.
Compoziţia o aşezi în jumătăţile de dovlecei (dacă este mai multă poate trece peste aceştia), apoi îi nivelezi.
Ii ţii la cuptor 30 de minute până se rumenesc.
Când sunt gata îi tai în porţii pătrate şi îi mănânci fierbinţi, cu smântână sau caşcaval ras, asortaţi şi cu felii de ardei gras şi roşii.
Un pahar de vin roşu alături este excelent!
Poftă bună!