Dovlecei cu morun
PrinteazaDovlecei cu morun din: dovlecei, baton de morun, lapte, unt, cartofi, lamaie, patrunjel, piper.
Ingrediente:
- 6 dovlecei rotunzi
- 500 g batog de morun
- 100 ml lapte
- 50 g unt
- 4 cartofi
- 1 lămâie
- 3 legături de pătrunjel
- Piper
Mod de preparare Dovlecei cu morun:
Pune batogul în apă rece cu 1-2 ore înainte de pregătire.Spală dovleceii şi taie-le capacele. Curăţă-le miezul cu grijă şi păstrează-l.
Fierbe dovleceii şi miezul în baie-marie, timp de 15 minute. Dă deoparte.
Pune morunul în apă rece si fierbe-l, timp de 12 minute după ce clocoteşte apa.
Scurge-l şi fărâmiţează-l. Dă-l deoparte.Spală şi curăţă cartofii.
Pune-i la fiert în apă cu sare şi fierbe-i timp de 20 de minute după ce clocoteşte apa.
Scurge-i şi pasează-i împreună cu miezul dovleceilor. Incălzeşte laptele.
Pune piureul de morun, cel de cartofi şi de dovlecei într-o cratiţă la foc mediu şi încorporează laptele şi untul, treptat.
Taie lămâia în cubuleţe mici. Spală şi curăţă pătrunjelul. Adaugă lămâia şi pătrunjelul la piureul de morun.
Pune dovleceii pe o tavă de cuptor şi um-ple-i cu piureul obţinut şi acoperă-i cu o folie de aluminiu.
Dă-i la cuptorul încins şi coace-i 20 minute.
Pofta buna!