Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov

Printeaza

Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov din: dovlecei, ceapa, morcov, otet de vin alb, zahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, radacina de ghimbir, sare neiodata.

 

Ingrediente:

  • 500 g dovlecei tineri
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 500 ml otet de vin alb
  • 200 g zahar
  • 1 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 2 cm radacina praaspata de ghimbir
  • 2 linguri sare, neiodata, pentru muraturi

 

Mod de preparare Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov:

Alegi dovlecei tineri, subţiri, care au puţine seminţe. Speli bine dovleceii şi le tai capetele.

Cureţi ceapa şi morcovul. Tai dovleceii şi morcovul în rondele groase de 5 şi, respectiv, 3 mm. Tai ceapa solzişori.

Pui într-un vas puţină apă rece în care dizolvi sarea. Adaugi în apa sărată dovleceii, morcovii şi ceapa.

Completezi cu apă rece, cât să-i acopere şi laşi legumele să stea în apa sărată pentru 1 oră.

In acest timp, pui la fiert oţetul cu zahărul şi restul condimentelor. Le laşi să fiarbă 3 minute, după care stingi focul şi laşi să se răcească complet.

Scurgi bine dovleceii de apă şi îi scoţi pe şervete absorbante, de bucătărie, în borcane de 350-400 ml, spălate şi sterilizate, pui dovleceii, morcovii şi ceapa. Repartizezi oţetul aromat şi închizi ermetic borcanele.

Le laşi să stea în frigider, pentru cel puţin 2 zile, după care legumele devin bune de consum.

Pentru a păstra legumele şi pe timpul iernii, sterilizezi borcanele timp de 20 de minute.

Le depozitezi la rece a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.