Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov
PrinteazaDovlecei in otet cu ghimbir si morcov din: dovlecei, ceapa, morcov, otet de vin alb, zahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, radacina de ghimbir, sare neiodata.
Ingrediente:
- 500 g dovlecei tineri
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 500 ml otet de vin alb
- 200 g zahar
- 1 1/2 lingurita boabe de mustar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 2 cm radacina praaspata de ghimbir
- 2 linguri sare, neiodata, pentru muraturi
Mod de preparare Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov:
Alegi dovlecei tineri, subţiri, care au puţine seminţe. Speli bine dovleceii şi le tai capetele.
Cureţi ceapa şi morcovul. Tai dovleceii şi morcovul în rondele groase de 5 şi, respectiv, 3 mm. Tai ceapa solzişori.
Pui într-un vas puţină apă rece în care dizolvi sarea. Adaugi în apa sărată dovleceii, morcovii şi ceapa.
Completezi cu apă rece, cât să-i acopere şi laşi legumele să stea în apa sărată pentru 1 oră.
In acest timp, pui la fiert oţetul cu zahărul şi restul condimentelor. Le laşi să fiarbă 3 minute, după care stingi focul şi laşi să se răcească complet.
Scurgi bine dovleceii de apă şi îi scoţi pe şervete absorbante, de bucătărie, în borcane de 350-400 ml, spălate şi sterilizate, pui dovleceii, morcovii şi ceapa. Repartizezi oţetul aromat şi închizi ermetic borcanele.
Le laşi să stea în frigider, pentru cel puţin 2 zile, după care legumele devin bune de consum.
Pentru a păstra legumele şi pe timpul iernii, sterilizezi borcanele timp de 20 de minute.
Le depozitezi la rece a doua zi.
Pofta buna!