Dovlecei pane cu bere
PrinteazaDovlece pane cu bere din: dovlecei, faina, ulei, sare, piper, faina, bere, ou, sare, praf de copt.
- 2 dovlecei mici
- cateva linguri de faina
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
pentru aluat:
- 150 g faina alba
- 200 ml bere
- 1 ou
- sare
- 1 varf cutit de praf de copt
Mod de preparare:
Tai dovleceii felii potrivit de groase, presari apoi feliile de dovlecei cu sare pe ambele părţi şi le laşi să se scurgă pe prosoape absorbante.
Piperezi fiecare felie. Pui făina într-un castron, faci o gropiţă în mijlocul făinii, pui oul bătut, praful de copt şi un vârf de cuţit cu sare.
Torni treptat berea şi amesteci până obţii un aluat asemănător celui de clătite. Fiecare felie de dovlecel o treci prin făină, apoi prin aluat şi le pui în ulei încins.
Rumeneşti pe ambele părţi şi scoţi dovleceii pe prosoape absorbante. Mai sărezi, dacă este cazul. Serveşti dovleceii cu mujdei sau simpli.
Dovlecei pane cu bere
Pofta buna!