Dovlecei pane cu bere

Printeaza

Dovlece pane cu bere din: dovlecei, faina, ulei, sare, piper, faina, bere, ou, sare, praf de copt.

Ingrediente:Dovlecei_pane_cu_bere

  • 2 dovlecei mici
  • cateva linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 150 g faina alba
  • 200 ml bere
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit de praf de copt

 

Mod de preparare:

Tai dovleceii felii potrivit de groa­se, presari apoi feliile de dovlecei cu sare pe ambele părţi şi le laşi să se scurgă pe prosoape ab­sorbante.

Piperezi fiecare felie. Pui făina într-un castron, faci o gropiţă în mijlocul făinii, pui oul bătut, praful de copt şi un vârf de cuţit cu sare.

Torni treptat berea şi amesteci până obţii un aluat asemănător celui de clătite. Fie­care felie de dovlecel o treci prin făină, apoi prin aluat şi le pui în ulei încins.

Rumeneşti pe ambele părţi şi scoţi dovleceii pe prosoape absorbante. Mai sărezi, dacă este cazul. Serveşti dovleceii cu mujdei sau simpli.

Dovlecei pane cu bere

Dovlecei_pane_cu_bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.