Dovlecei pane cu cascaval
PrinteazaDovlecei pane cu cascaval din: dovlecei, faina, pesmet, oua, iaurt, cascaval, sare, piper, ulei.
- 2 dovlecei medii
- făină
- 2 linguri pesmet
- 2 ouă
- 3 linguri iaurt
- 1 lingură caşcaval ras
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai pe jumătate, apoi pe lungime, în fâşii egale. Ii presari cu sare şi piper, după gust, şi-i laşi să stea la frigider 15 minute.
Baţi ouăle cu un praf de sare, încorporezi făina (mai laşi puţină), adaugi iaurtul şi dai amestecul puţin la rece.
Separat, într-un vas, combini pesmetul cu caşcavalul, iar în altul pui restul de făină.
Treci fiecare fâşie de dovlecel prin făină, prin amestecul cu ouă, apoi prin pesmet, caşcaval ras, după care o rumeneşti, la foc mic, în ulei bine încins.
Pofta buna!