Dovlecei pane cu sos de usturoi
PrinteazaDovlecei pane cu sos de usturoi din: dovlecei, oua, faina, usturoi, ulei, otet, sare, piper.
- 3 dovlecei mari
- 2 oua
- 100 g faina
- 1 capatana usturoi
- 200 ml ulei
- 2 lingurite otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti dovleceii de coaja si ii tai felii nu foarte groase. Tavalesti feliile de dovlecel prin faina. Bati ouale cu sare si piper si pui dovleceii in compozitie. Ii scoti unul cate unul, ii scurgi de oul in exces si ii prajesti in ulei incins.
Scoti dovleceii intr-o sita ca sa se elimine surplusul de ulei. Pregateşti apoi sosul de usturoi. Cureti usturoiul si il pisezi, adaugi un praf de sare, pui o lingura de ulei si freci cu o lingura de lemn, pana capata consistenta unui sos.
Dupa ce a capatat consistenta de sos, adaugi o lingurita de otet si freci pana se incorporeaza. Otetul are rolul de a ajuta sosul sa nu se taie, da un gust deosebit si albeste sosul.
Incorporezi treptat uleiul si restul de otet, frecand in continuare pana isi mareste volumul de cateva ori. Servesti dovleceii pane, alaturi de sosul de usturoi.
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Pofta buna!