Dovlecei pane cu legume
PrinteazaDovlecei pane cu legume din: dovlecei, morcovi, conopida, porumb, fasole verde, varza, faina, oua, busuioc, sare, piper, ulei, salata, usturoi.
Ingrediente:
- 500 g dovlecei
- doi morcovi
- un sfert de conopidă
- un fir de praz
- 200 g porumb baby
- 200 g fasole verde
- 300 g varză de Bruxelles
- 100 g făină
- două ouă
- o linguriţă de busuioc
- sare, piper
- ulei
- mix salată
- usturoi
Mod de Preparare Dovlecei pane cu legume:
Intr-o oală se pun la fiert morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele. Separat se fierbe varza de bruxelles, conopida, porumbul baby şi fasolea verde.
Se scurg de apă, se taie bucăţele şi se pun într-un castron. Prazul se curăţă, se spală, se taie jumătăţi şi apoi bucăţele.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune prazul şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă legumele tăiate, sarea, piperul şi busuiocul uscat.
Se prăjesc zece minute la foc potrivit, se opreşte focul şi se păstrează la cald.
Dovleceii se curăţă, se spală, se taie felii pe lung sau rondele, se presară sare si piper.
Se trec prin ou bătut, prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele calde.
Pofta buna!