Dovlecei pane cu sos Aioli
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou, ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si piper.
- 2 dovlecei
- 1 ou
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 200 g faina
- 100 ml ulei masline
- 100 ml de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se presară sare şi se lasă la scurs. După ce s-au scurs de zeamă, se dau prin ou bătut şi apoi prin făină. Se prăjescîn ulei încins, câte 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a lăsa surplusul de ulei.
Se prepară sosul aloli. Se toacă mărunt usturoiul şi se puneîn blender. Se toarnă ulei de măsline treptat, ca pentru maioneză. Se asezonează cu lămâie, sare şi piper şi se toarnă peste dovlecei. Se decorează cu ceapă verde, fire de chevas sau mărar.
Dovlecei pane cu sos Aioli
Pofta buna!