Dovlecei pane, cu sos de caşcaval
PrinteazaDovlecei pane, cu sos de caşcaval din: dovlecel, ulei, faina, pesmet, oua, smantana, cascaval, sare, piper, marar, fulgi de ardei iute.
- 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei de dimensiune medie
- 150 ml ulei pentru prajit
- 100 g faina
- 100 g pesmet
- 4 oua
pentru sos:
- 200 g smantana pentru gatit
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- cateva fire de marar proaspat sau uscat
- optional, fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul şi îl tai în rondele groase de aproximativ 5 mm. Le sărezi şi le pui într-un castron, ca să-şi lase zeama. In trei farfurii diferite, pui făină, pesmet şi ouăle bătute.
Scurgi dovleceii şi treci fiecare felie prin făină, ou bătut şi prin pesmet.
Ii prăjeşti în uleiul încins, câte 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Aşezi dovleceii într-un vas termorezistent, pe un şervet de hârtie, care va absorbi uleiul în exces.
Pentru sos, încălzeşti smântână într-o cratiţă, la foc mic.
Când ajunge la punctul de fierbere, adaugi caşcavalul ras şi amesteci cu o lingură de lemn, până când se topeşte şi se leagă sosul, lei sosul de pe foc, îl sărezi şi îl condimentezi după gust, cu piper, mărar fin tocat şi un praf de chili.
Serveşti sosul cu dovleceii pane.
Dovlecei pane, cu sos de caşcaval
Pofta buna!
Like!
Sunt o nebunie, mai ales daca-i sosul bun, mananci de nu mai poti