Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper
PrinteazaDovlecei pane cu sos de usturoi si piper din: dovlecei, oua, faina, usturoi, ulei, sare, piper.
- 3 dovlecei mari
- 2 ouă
- 100 g făină
- 1 căpăţână de usturoi
- 200 ml ulei
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai felii nu foarte groase, apoi dai feliile prin făină.
Baţi ouăle cu sare şi piper şi treci dovleceii prin compoziţie, apoi îi prăjeşti în ulei încins.
După ce s-au prăjit, îi scoţi iţntr-o sită, ca să se elimine surplusul de ulei.
Cureţi usturoiul, apoi îl pisezi, adaugi un praf de sare şi o lingură cu ulei şi amesteci până capătă consistenţa unui sos.
După aceea adaugi 2 linguri oţet şi amesteci bine.
Serveşti dovleceii pane alături de sosul de usturoi.
Pofta buna!