Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper

Printeaza

Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper din: dovlecei, oua, faina, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper

  • 3 dovlecei mari
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai felii nu foarte groa­se, apoi dai feliile prin făină.

Baţi ouăle cu sare şi pi­per şi treci dovleceii prin compoziţie, apoi îi prăjeşti în ulei încins.

După ce s-au prăjit, îi scoţi iţntr-o sită, ca să se elimine surplusul de ulei.

Cureţi usturoiul, apoi îl pisezi, adaugi un praf de sare şi o lingură cu ulei şi amesteci până capătă consistenţa unui sos.

După aceea adaugi 2 linguri oţet şi amesteci bine.

Serveşti dovleceii pane alături de sosul de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.