Dovlecei pane cu sos

Printeaza

O reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa.

Ingrediente:Dovlecei pane cu sos

  • 4 dovlecei
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

sos:

  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i în rondele sau în bastonaşe şi lăsaţi-le, presărate cu sare, să se scurgă. Treceţi feliile prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi prăjiţi-le în ulei pe amble părţi. Scoateţi-le pe şerveţele pentru a înlătura grăsimea de prisos.

Tocaţi mărunt mărarul şi usturoiul. Puneţi-le într-un mojar cu sare grunjoasă şi pisaţi-le, până când obţineţi o pastă fină. Adăugaţi în aceasta uleiul, treptat, amestecând încontinuu. Când aţi obţinut un amestec omogen, adăugaţi smântână şi amestecaţi iar. Serviţi dovleceii pane calzi, cu sosul alături.

Dovlecei pane cu sos

Dovlecei pane cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.