Dovlecei pane cu sos
PrinteazaO reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa.
- 4 dovlecei
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
sos:
- 2 legaturi marar
- 1 legatura usturoi verde
- 50 ml ulei
- 100 ml smantana
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i în rondele sau în bastonaşe şi lăsaţi-le, presărate cu sare, să se scurgă. Treceţi feliile prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi prăjiţi-le în ulei pe amble părţi. Scoateţi-le pe şerveţele pentru a înlătura grăsimea de prisos.
Tocaţi mărunt mărarul şi usturoiul. Puneţi-le într-un mojar cu sare grunjoasă şi pisaţi-le, până când obţineţi o pastă fină. Adăugaţi în aceasta uleiul, treptat, amestecând încontinuu. Când aţi obţinut un amestec omogen, adăugaţi smântână şi amestecaţi iar. Serviţi dovleceii pane calzi, cu sosul alături.
Dovlecei pane cu sos
Pofta buna!