Dovlecei pane
PrinteazaDovlecei pane din: dovlecei, ua, unt, ulei, faina, pesmet, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 2-3 ouă
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 1 lingura făină
- l 1/2 lingură pesmet
- l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovlecei pane: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime potrivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim cu apă fierbinte şi îi scoatem imediat. îi dăm în apă rece, şi îi punem pe sită ca să se scurgă bine. Apoi, cu un şervet curat, ştergem fiecare felie.
Batem bine cu telul ouăle, într-un castronel. Le presărăm cu puţin piper. Punem pe o hîrtie pergament făina şi o grămăjoară de pesmet amestecat cu făină şi cu caşcaval ras.
Infierbîntăm unt simplu sau amestecat cu ulei. Luăm din şervet dovleceii bine zvîntaţi şi şterşi, îi batem în făină albă, îi muiem în ou pe o parte şi pe alta şi îi tăvălim în pesmetul amestecat cu făină şi cu caşcaval ras.
Apoi îi punem în grăsimea încinsă şi îi prăjim rînd pe rînd pînă ce capătă culoare aurie. Ii scoatem pe o hîrtie pusă pe o tavă, şi îi ţinem în cuptor fierbinte.
Sărăm dovleceii şi îi servim pe farfurie caldă, cu cartofi noi opăriţi cu unt şi presăraţi cu mărar şi cu salată verde.
Pofta buna!