Dovlecei cu parmezan
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, ardei capia, ardei gras, telina, patrunjel, usturoi, ceapa, parmezan, miez de nuca, sos de soia, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.
- doi dovlecei
- doi ardei capia
- un ardei gras
- o ţelină mică
- o rădăcină de pătrunjel
- cinci căţei de usturoi
- o ceapă
- 50 g parmezan
- 50 g miezuri de nucă
- o lingură cu sos de soia
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se spală, se taie jumătăţi apoi felii potrivit de groase. Se presară cu sare, piper şi se pun într-o strecurătoare. Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi usturoiul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, ardeii capia şi ardeiul gras tăiaţi rondele.
Se călesc până se înmoaie, se adaugă feliile de dovlecei, sare şi piper. Se ţin pe foc până ce dovleceii s-au înmuiat, se adaugă sosul de soia, sare, piper şi pătrunjel după gust.
Se mai ţin cinci minute pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească puţin.Se servesc fierbinţi, presăraţi cu parmezan ras, miezuri de nucă şi pătrunjel tocat.
Dovlecei cu parmezan
Pofta buna!