Dovlecei pentru iarna din: dovlecei, sare de lamaie, sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Este de preferat ca dovleceii să nu aibă seminţe, iar dacă totuşi au, trebuie să le îndepărtezi: tai dovleceii în sferturi, pe lungime şi scoţi miezul cu seminţe, folosind o linguriţă.
Tai dovleceii în cubuleţe, ca pentru ciorbă şi îi fierbi pentru 5 minute, astfel încât să nu se înmoaie foarte tare.
Laşi dovleceii să se răcească în cratiţă, după care îi pui în borcane cu volumul de 400 ml, iar peste ei torni lichid din cratiţa în care au fiert.
In fiecare borcan, pui mai mulţi dovlecei decât zeamă. Adaugi în fiecare borcan câte o linguriţă cu sare de lămâie şi una cu sare.
Inchizi borcanele ermetic, cu capace si le sterilizezi in cuptor, pentru 30 de minute, la foc mediu.
Stingi focul si lasi borcanele sa se raceasca in cuptor, pana a doua zi.
Pofta buna!
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.