Dovlecei cu piept de curcan

Printeaza

Dovlecei cu piept de curcan din: dovlecei, piept de curcan, ceapa, morcov, ardei, rosii, patrunjel, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari sau 4 mici
  • 300 g piept de curcan
  • 2 cepe verzi
  • un morcov mic
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • 2 linguri de pătrunjel tocat/mărar
  • 1 -2 linguri de concentrat de legume
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală bine şi li se taie ambele capete. Se despică pe din două şi se scobesc cu lingura, astfel încât să rămână destulă pulpă pe coajă.

Pieptul de curcan se toacă la maşină, cu sita cea mare.

Uleiul se încinge şi se aruncă în tigaia wok pulpa de dovlecel, carnea, ardeiul şi morcovul tăiat mărunt. Se perpeleşte timp de 2 minute, apoi se adaugă roşiile decojite, tocate mare.

Se mai ţine pe foc un minut, se asezonează şi se adaugă pătrunjel tocat sau mărar, după preferinţă.

Se umplu dovleceii şi se aşază în tavă, se stropesc cu ulei de măsline din belşug şi se dau la cuptor la 150 de grade.

Dovlecei cu piept de curcan

Dovlecei_cu_piept_de_curcan

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.