Musaca de dovlecei si vinete din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 vinete 4-5 dovlecei 4-5 roşii 2 cepe mari 3-4 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde tocat sare Mod de preparare: Se curăţă şi se taie foarte mărunt ceapa şi roşiile şi se înăbuşă la foc potrivit, până se înmoaie […]
Dovlecei prajiti cu sos
PrinteazaDovlecei prajiti cu sos din: dovlecei, faina, ulei, rosii, ceapa, usturoi, verdeata, sare, piper.
Părțile comestibile ale dovlecelului sunt atât coaja, cât și miezul. Deși coaja poate fi uneori mai dură la dovleceii mai mari, de regulă, nu necesită decojire.
Valoare nutritivă:
Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare.
Beneficii pentru sănătate:
Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
- 5 dovlecei
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de făină
- 5 roşii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie felii, se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul încins.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei.
Se adaugă făina şi roşiile tăiate felii şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.
La sfârşit se adaugă usturoiul pisat, se potriveşte de sare şi piper.
Acest sos se pune peste dovleceii aşezaţi pe un platou şi se pudrează cu verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Musaca de dovlecei si vinete
Pofta buna!