Rosii umplute cu vinete si dovlecei din: rosii, dovlecei, vinete, ulei de masline, unt, sare, piper, mozarella, usturoi. Ingrediente: 4 roşii mari sau 8 medii 2-3 dovlecei 2 vinete ulei de măsline 50 g unt sare piper negru şi roşu 200 g mozarella 3-4 fire usturoi Mod de preparare: Se spală roşiile, se şterg […]
Dovlecei si rosii umplute cu carne
PrinteazaDovlecei si rosii umplute cu carne din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, oua.
- 4 dovlecei tineri
- 4 roşii mari şi tari
- 400 g carne tocată de curcan
- 1 ceapă
- ardei gras roşu
- 1 lingură de legume deshidratate fără sare
- ulei
- sare şi piper
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- 10 ouă
Mod de preparare:
Dovleceii se taie la capete, apoi se taie în două bucăţi egale. Se curăţă de miez cu o linguriţă, fară a străpunge celălalt capăt al jumătăţii. La roşii se taie un capac şi se curăţă de miez.
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie cubuleţe, apoi se călesc împreună într-un strop de ulei.
Se adaugă carnea şi se căleşte până scade tot sucul lăsat.
Se adaugă şi lingura de legume deshidratate, se potriveşte de sare şi piper, se ia tigaia de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată fin.
Se umple fiecare jumătate de dovlecel şi de roşie, se aşază într-o tavă mai înaltă, iar deasupra compoziţiei se sparge câte un ou de prepeliţă.
Se toacă mărunt miezul de la roşii, se toarnă în tavă, se completează cu apă, se adaugă un praf de sare şi un strop de ulei, apoi se dă 30 de minute la cuptor.
Se pot servi simplu sau cu smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rosii umplute cu vinete si dovlecei
Dovlecei şi roşii umplute
O reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa 250 […]
Pofta buna!