Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

Printeaza

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel din: dovlecei, rosii, suc de rosii, ulei, ceapa, usturoi, apa, piper, sare, patrunjel.

Ingrediente:Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

  • l kg dovlecei
  • 3 roşii
  • 1 pahar suc de roşii
  • 1 cănită ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 3 căţei usturoi pisat
  • 1 pahar apă
  • piper
  • sare
  • pătrunjel verde, tocat mărunt

Mod de preparare:

Se spală bine dovleceii, se taie la capete şi apoi în două, pe lungime. într-un vas cu ulei încins, se rumenesc usturoiul şi ceapa, adăugându-se după aceea dovleceii.

Se lasă pe foc până se rumenesc. Se adaugă sucul de roşii, apa şi roşiile decojite, tăiate felii. Când dovleceii sunt aproape fierţi se adaugă pătrunjelul, se sărează şi se piperează. Se mai lasă la fiert doar câteva minute.

Se servesc reci, cu garnitură de frunze de pătrunjel sau mentă

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.