Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel
PrinteazaDovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel din: dovlecei, rosii, suc de rosii, ulei, ceapa, usturoi, apa, piper, sare, patrunjel.
- l kg dovlecei
- 3 roşii
- 1 pahar suc de roşii
- 1 cănită ulei de măsline
- 1 ceapă tocată mărunt
- 3 căţei usturoi pisat
- 1 pahar apă
- piper
- sare
- pătrunjel verde, tocat mărunt
Mod de preparare:
Se spală bine dovleceii, se taie la capete şi apoi în două, pe lungime. într-un vas cu ulei încins, se rumenesc usturoiul şi ceapa, adăugându-se după aceea dovleceii.
Se lasă pe foc până se rumenesc. Se adaugă sucul de roşii, apa şi roşiile decojite, tăiate felii. Când dovleceii sunt aproape fierţi se adaugă pătrunjelul, se sărează şi se piperează. Se mai lasă la fiert doar câteva minute.
Se servesc reci, cu garnitură de frunze de pătrunjel sau mentă
Pofta buna!