Dovlecei cu rosii
PrinteazaDovlecei cu rosii
Ingrediente:
- 900 g dovelecei
- 600 g roşii
- 180 g ulei
- 80 g capere
- sare
- piper
- 1 legătura de mărar
- 6 căţei de usturoi
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Dovlecei cu rosii: Dovleceii se curăţă şi se taie in patru (în lungime), apoi se scot seminţele.
Se sotează 2 minute în ulei şi sare. într-o cratiţă, se aşază roşiile curăţate şi tăiate sferturi şi se storc puţin (peste dovelecei), se pun sare, piper, puţin zahăr, usturoiul, caperele şi restul de ulei.
Se dau la cuptor şi se mai pun 2 linguri apă. Cînd au scăzut se aşază pe un platou adine cu mărar tocat.
Se servesc şi reci. Uleiul se poate înlocui cu unt sau margarină.
Pofta buna!