Dovlecei cu rosii

Printeaza

 Dovlecei cu rosii

Ingrediente:

  • 900 g dovelecei
  • 600 g roşii
  • 180 g ulei
  • 80 g capere
  • sare
  • piper
  • 1 legătura de mărar
  • 6 căţei de usturoi
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Dovlecei cu rosii: Dovleceii se curăţă şi se taie in patru (în lungime), apoi se scot seminţele.

Se sotează 2 minute în ulei şi sare. într-o cratiţă, se aşază roşiile curăţate şi tăiate sferturi şi se storc puţin (peste dovelecei), se pun sare, piper, puţin zahăr, usturoiul, caperele şi restul de ulei.

Se dau la cuptor şi se mai pun 2 linguri apă. Cînd au scăzut se aşază pe un platou adine cu mărar tocat.

Se servesc şi reci. Uleiul se poate înlocui cu unt sau margarină.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.