Dovlecei umpluti la cuptor cu verdeata din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei tineri 4 roşii mari şi tari 400 g carne tocată de curcan 1 ceapă ardei gras roşu 1 lingură de legume deshidratate fără sare ulei sare şi piper verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 10 ouă de prepeliţă Mod […]
Dovlecei şi cartofi la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei, cartofi, cascaval, smantana, oua, unt, pesmet, rozmarin, sare.
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 200 g caşcaval
- 100 g smântână
- 1 gălbenuş
- 1 lingură cu unt
- pesmet
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate bine smântână, caşcavalul ras şi gălbenuşul. Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Curăţă-i de coajă şi taie-i rondele, potrivit de groase.
Separat, unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet.
Aşază rondelele de cartof, intercalând rondele de dovlecel opărite şi scurse bine. Presară deasupra rozmarin şi toarnă amestecul de brânzeturi.
Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute.
Pofta buna!
Dovlecei la cuptor cu usturoi
Dovlecei la cuptor cu usturoi din: dovlecei, ulei, otet, sare, usturoi, menta, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 lingura ulei 2 linguri otet sare usturoi menta piper Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai felii subtiri; ungi cu puţin ulei, presari sare şi piper şi le aşezi într-un vas tapetat în care ai pus […]