Dovlecei cu smantana, ceapa si marar
PrinteazaDovlecei cu smantana, ceapa si marar din: dovlecei, ulei, ceapă, făină, smântână, mărar, oţet, sare, zahăr.
- 1,5 kg dovlecei
- 75 ml ulei
- 100 g ceapă
- 75 g făină
- 75 g smântână
- 1 legătură mică mărar
- 10 ml oţet
- sare
- 25 g zahăr
Mod de preparare:
Alegi dovlecei proaspeţi, îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai în cuburi. Tai ceapa mărunt.
Dovleceii îi înăbuşi cu ulei şi cu 150 ml apă, apoi îi scoţi pe un platou, iar în uleiul rămas, înăbuşi ceapa şi făina dizolvată în 100 ml apă.
Adaugi circa 1 l de apă pentru a fierbe şi laşi să fiarbă timp de 10 minute.
Peste sosul obţinut adaugi dovlecel, zaharul, otetul, sare si mai fierbi 10-15 minute.
La sfarsit adaugi smantana si iei vasul de pe foc.
Deasupra, presari marar verde tocat marunt.
Pofta buna!