Mancare de dovlecei cu smantana si verdeata din: dovlecei, ceapa, rosii, faina, sare, smantana, verdeata, ulei, busuioc. Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 ceapă sare 2-3 roşii 1 linguriţă cu făină 2 linguri cu smântână verdeaţă tocată ulei busuioc Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coaja albă, tăiaţi-i felii pe lung, spălaţi-i şi curăţaţi-i de seminţe. […]
Dovlecei cu smantana si verdeata
PrinteazaDovlecei cu smantana si verdeata din: dovlecei, smântână, unt, verdeaţă, făină, sare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- 1 cană smântână
- 1 lingură unt
- verdeaţă tocată
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare după ce s-au scobit seminţele.
Se pun într-o cratiţă cu o lingură de unt şi se lasă la foc mic să fiarbă acoperit.
Sucul lor nu lasă să se ardă mâncarea. Când dovleceii nu mâi au suc, se adaugă smântână în care s-a desfăcut o lingură de faină şi s-a adăugat sarea necesară.
Se fierb acoperiţi 20 de minute, după care se servesc, cu verdeaţă tocată deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana
Dovlecei cu smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei cruzi 1-2 linguri unt (sau ulei) 1 cană smântână 1/2 lingură făină sare Mod de preparare: Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă. Se pun apoi întregi în apă fierbinte cu sare şi se dau în clocot de câteva ori. […]
Dovlecei cu sos de rosii si smantana
Dovlecei cu sos de rosii si smantana din: dovlecei, rosii, grasime, faina, ceapa, sare, verdeata, iaurt sau smantana. Ingrediente: 6 dovlecei 10 roşii 2 linguri grăsime o lingură făină 4 cepe sare verdeaţă iaurt sau smantana Mod de preparare: Dovleceii, bine spălaţi, se taie în bucăţi pe lungime şi se opăresc în apă clocotită […]
Pui cu dovlecei in floare si smantana
Pui cu dovlecei in floare si smantana din: pui, unt, faina, dovlecei, sare, smantana, lamaie. Ingrediente: un pui 2 linguri unt un praf făină 5-6 dovlecei tineri sare 50 ml smântână zeamă de lămâie Mod de preparare: Se spălă puiul, se taie bucăţi şi se rumeneşte înăbuşit, în unt, împreună cu o ceapă tocată. […]
Pofta buna!