Dovlecei cu sos de usturoi

Printeaza

Dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde.

Ingrediente:

  • 8 dovlecei
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar verde

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele, apoi puneţi-le într-un castron mai mare. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l cât mai mărunt şi adăugaţi 1 linguriţă sare grunjoasă.

Frecaţi bine usturoiul cu o lingură de lemn adăugând câte puţin ulei. Când aţi obţinut o pastă consistentă, puneţi în ea şi mărarul tocat mărunt şi zeama de lămâie.

Amestecaţi sosul pentru omogenizare şi turnaţi-l peste dovlecei. Preparatul se poate servi ca atare sau poate însoţi mâncăruri de cartofi sau carne.

 

Dovlecei cu sos de usturoi

Pofta buna!

 

 

Vin de casă tradițional

struguri, zahar, apa, drojdie de vin, frunze de dafin, scortisoara.   Ingrediente: 1,5 kg struguri (de preferință soiul potrivit pentru vin) 1 kg zahăr 4 litri apă 1 pachet drojdie de vin 1 mână de frunze de dafin 1 baton de scorțișoară   Mod de preparare: Spălați bine strugurii și […]

Varza de bruxelles cu bacon la air fryer

Varza de Bruxelles este o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, fier, potasiu și fibre dietetice. De asemenea, conține antioxidanți precum sulforafan, care pot […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.