struguri, zahar, apa, drojdie de vin, frunze de dafin, scortisoara. Ingrediente: 1,5 kg struguri (de preferință soiul potrivit pentru vin) 1 kg zahăr 4 litri apă 1 pachet drojdie de vin 1 mână de frunze de dafin 1 baton de scorțișoară Mod de preparare: Spălați bine strugurii și […]
Dovlecei cu sos de usturoi
PrinteazaDovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde.
Ingrediente:
- 8 dovlecei
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 capatana de usturoi
- 1 lamaie
- 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele, apoi puneţi-le într-un castron mai mare. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l cât mai mărunt şi adăugaţi 1 linguriţă sare grunjoasă.
Frecaţi bine usturoiul cu o lingură de lemn adăugând câte puţin ulei. Când aţi obţinut o pastă consistentă, puneţi în ea şi mărarul tocat mărunt şi zeama de lămâie.
Amestecaţi sosul pentru omogenizare şi turnaţi-l peste dovlecei. Preparatul se poate servi ca atare sau poate însoţi mâncăruri de cartofi sau carne.
Dovlecei cu sos de usturoi
Pofta buna!
Varza de bruxelles cu bacon la air fryer
Varza de Bruxelles este o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, fier, potasiu și fibre dietetice. De asemenea, conține antioxidanți precum sulforafan, care pot […]