Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]
Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie
PrinteazaDovlecei sote cu ardei iute si lamaie din: dovlecei, ulei de masline, ardei iute, usturoi, sare de mare, piper, zeama de lamaie si unt.
- 4 dovlecei mici
- ulei de masline
- un ardei iute rosu uscat, faramitat
- 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- zeama de la 1/2 lamaie
- un cubulet unt
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii cu o mandolină sau un cuţit ascuţit, în felii sub 0,5 cm grosime, încălziţi o tigaie mare la foc iute şi turnaţi în ea ulei de măsline.
Puneţi feliile de dovlecei în tigaie şi prăjiţi-le 2 minute, împreună cu ardeiul iute şi usturoiul, până când încep să se rumenească.
Condimentaţi bine cu sare şi piper, adăugaţi zeama de lămâie şi untul şi mai prăjiţi încă 2 minute.
Când zeama de lămâie s-a evaporat, luaţi tigaia de pe foc, repartizaţi dovleceii în farfurii şi serviţi.
Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Sote de dovlecei cu sos de rosii
Pofta buna!
Pacat ca nu se mai gasesc dovlecei acum, ca as face niste dovlecei sotati
Dovleceii astia vreau sa-i incerc si eu