Dovlecei sticksuri
PrinteazaDovlecei sticksuri din: dovlecei, fulgi de porumb, smantana, parmezan, ulei, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 150 g fulgi de porumb
- 200 ml smântână
- 1 lingură parmezan ras
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- ketchup picant
- sos de roşii
- sos de usturoi
Mod de preparare:
Dovlecelul spălat şi bine şters se taie în două, după care iar în două. Din fiecare bucată se taie fâşii de grosimea degetului. Se aşază pe un prosop absorbant şi se presară cu puţină sare.
Se macină fulgii de porumb, se adaugă parmezanul ras, uleiul, sare şi puţin piper; se amestecă bine, adăugând smântână şi oul.
Se şterg bastonaşele cu un şerveţel şi se trec prin amestecul de porumb. Se tapetea- i ză o tavă cu hârtie pentru copt, se aşază bastonaşele şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180°C, 30 de min.
Se servesc cu diferite sosuri, la alegere: sos de usturoi, de roşii sau ketchup.
Pofta buna!