Dovlecei supraetajati
PrinteazaDovlecei supraetajati din: dovlecei, vanata, rosii, branza feta, iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 vânătă
- 2-3 roşii
Ingrediente sos:
- 250 g brânză feta
- 8 linguri cu iaurt
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie dovleceii şi vânătă în rondele. Presară sare, lasă-le să se scurgă bine, apoi prăjeşte-le pe grătar, împreună cu roşiile tăiate felii.
Zdrobeşte brânza şi amestec-o uşor cu usturoiul pisat, uleiul, iaurtul şi zeama de lămâie. Mixează până obţii o cremă.
La final, presară un praf de piper şi potriveşte de; sare.
Lasă ia rece cel puţin 15-20 de minute.
Pe un platou, aşază prima dată o rondelă de vânătă, apoi dovlecel, roşie şi din nou 2-3 rondele de dovlecei.
Procedează la fel până termini toate legumele. Serveşte-le cu sos de brânză.
Dovlecei supraetajati
Pofta buna!
Incoming search terms:
- actuallympp