Dovlecei la tigaie cu busuioc din: dovlecei, usturoi, rosii, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 4 căţei usturoi 3 roşii 3 linguri ulei sare busuioc Mod de preparare: Dovleceii se spală foarte bine, se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute, apoi se şterg. In ulei încins se căleşte usturoiul […]
Dovlecei la tigaie
PrinteazaDovlecei la tigaie din: dovlecei, sare, ulei de masline. Dovleceii sunt tăiați subțiri, sărați și prăjiți până devin crocanți și aurii. Aceștia pot fi serviți ca aperitiv sau garnitură și se pot însoți cu diverse sosuri de preferință.
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei de mărime medie
- Sare (după gust)
- Ulei de măsline (cantitate mică)
Mod de preparare:
Spală și taie dovleceii în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm grosime.
Presară sare pe ambele părți ale feliilor de dovlecei și lasă-i să stea timp de 10-15 minute. Acest proces va ajuta la eliminarea excesului de apă din dovlecei și va face ca aceștia să devină mai crocanți în timpul prăjirii.
Încinge o tigaie mare pe foc mediu și adaugă o cantitate mică de ulei de măsline.
Adaugă feliile de dovlecei în tigaie și prăjește-le pe fiecare parte până devin aurii și crocante.
După ce dovleceii sunt gata, scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servește dovleceii sărăței ca atare sau alături de o sos de iaurt cu usturoi sau o sosuri preferată.
Informații nutriționale (valori aproximative):
- Calorii: în jur de 150 de calorii per porție
- Carbohidrați: aproximativ 15 grame per porție
- Proteine: aproximativ 5 grame per porție
- Grăsimi: aproximativ 10 grame per porție
Rețeta este potrivită pentru persoanele care doresc să se bucure de o gustare sănătoasă și cu conținut scăzut de calorii, carbohidrați și grăsimi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei la tigaie cu busuioc
Pofta buna!